Stojí zato zde bydlet a investovat

Díky nově vypracované studii na využití venkovních ploch byly plochy určené k investicím zvýšeny na 200 hektarů. Wielická hospodářsky aktivní zóna je skvěle situována na hranici Krakowa a jižního dálničního obchvatu. Investiční zónu tvoří tři průmyslové klastry s plochou od 20 do 80 hektarů. Obcí také prochází rychlostní silnice do Rzeszowa, která bude v blízké budoucnosti přestavěna a stane se z ní dálnice spojující Krakow se Lvovem. Wieliczka je rovněž mimořádně atraktivním místem k bydlení. Odhaduje se, že nové plochy určené pro výstavbu bytových prostor, mohou cíleně zvýšit počet obyvatel ze současných 50 tisíc na téměř 200 tisíc osob.

Na plochách uvolněných pro výstavbu a komerční činnost vzniknou nová sídliště vybavená odpovídající infrastrukturou. Vzrůstající počet obyvatel je velkou výzvou pro představitele obce. Řada z realizovaných investic si klade za cíl zlepšit kvalitu života obyvatel. K prioritním úkolům patří zlepšení bezpečnosti na silnicích, které zahrnuje modernizaci dopravní infrastruktury – výstavbu chodníků, parkovišš a světelné signalizace.

Pro nejmladší účastníky silničního provozu byla uskutečněna akce: „reflexní vesty pro nejmladší” – těmito vestami byly vybaveny děti z celé obce. Právě probíhají investice související s výstavbou škol, mateřských škol a modernizací školní sportovní základny (foto vizualizace mateřské školy). Vznikají nová, obytná sídliště a nové prostory určené pro zábavu a hru, na které bylo v tomto roce vyčleněno z rozpočtu asi 400 tisíc.

Ve Wieliczce jsou každoročně realizovány minimálně dva velké projekty související s ochranou zdraví, které jsou zcela financovány z rozpočtu obce. V tomto roce je naplánovaná realizace „Programu profylaxe meningokokových nákaz ve skupině dětí předškolního věku” a Vzdělávacího a profylaktického programu pro včasnou diagnostiku rakoviny prsu ve skupině žen ve věku 35- 50 let”

Wieliczka je dynamicky rozvíjející se město s mnoha atrakcemi, ve kterém stojí zato žít a investovat.






Tagi