Walne Zebranie Sprawozdawcze Stowarzyszenia „Klub Przyjaciół Wieliczki”

23. 03. (sobota) 2024 r. o godz.16.00-tej w Wieliczce w sali „Magistrat” rozpoczęło się Walne Zebranie Sprawozdawcze Stowarzyszenia „Klub Przyjaciół Wieliczki” za 2023 r. W prezydium Zebrania zasiadali członkowie Zarządu: Jadwiga Duda, prezes, Aleksandra Pasek, v-ce prezes, Anna Kisiel, skarbnik, Hanna Kozioł, sekretarz, członkowie: Maria Gurgul, Elżbieta Kawecka-Cebula, Justyna Twardosz, oraz Władysława Dubiel, przewodnicząca Komisji Rewizyjnej.

Na wstępie do KPW przyjęto  Antoniego Obrzuta wręczając mu legitymację członkowską nr 119.  Na przewodniczącą zebrania wybrano Aleksandrę Pasek. Sprawozdanie z zebrania pisała Hanna Kozioł. Do Komisji Wnioskowej wybrano Krzysztofa Kasprzyka, Tomasza Pieprzycę, Annę Ślęczkę.  Sprawozdanie z działalności KPW przedstawiła Jadwiga Duda, sprawozdanie finansowe Anna Kisiel, sprawozdanie z pracy Sądu Koleżeńskiego, zatwierdzone przez członków: Halinę Dyląg i Wiesława Jasińskiego  -  przewodniczący Jan Matzke, Władysława Dubiel -sprawozdanie Komisji Rewizyjnej podpisane przez Zofię Spychałę i Annę Ślęczkę.

Walne Zebranie KPW podjęło uchwałę nr 1  o zatwierdzeniu powyższych sprawozdań i udzielenie absolutorium Zarządowi; uchwałę nr 2 o  powołaniu XIX Społecznego Komitetu Ratowania Zabytków Cmentarza Komunalnego w Wieliczce, który 1.11.2024 r. przeprowadzi kwestę na wielickim cmentarzu, uchwałę nr 3 o zwrócenie się do Rady Miejskiej w Wieliczce o nadanie imienia jednej z wielickich ulic Księdza Hugona Kołłątaja, autora „Ustawy dla Miasta Wieliczki” z 1809 r.  W Zebraniu uczestniczyli: Grażyna Bieniek, Joanna Boduch, Marta Borowiec,  Halina Bryg, Hubert Cora, Stanisława Cygankiewicz,  Jan Krzysztof Duda, Honorowy Członek KPW, Wiesława Duda, Alojzja Dudek, Anna Dudzic,  Halina Dyląg, Marian Dyląg, Wiesław Jasiński, Justyna Jastrzębska-Guca, Roman Jedynak, Urszula Gawlik,  Włodzimierz Grzywacz, Małgorzata Kwiatkowska, Adam Lachman, Ewa Lelek, Henryka Lembas,  Michał Morawski, Bohdan Piotrowicz,  Krzysztof Pelc,  Halina Pracuch, Zofia Prochwicz, Celina Sawicka,  Marian Sipióra, Zofia Spychała, Stanisław Stryszowski, Janina Tańcula,  Bogumił Tryjański, Agnieszka Wolańska,  Anna Woźniak, Tadeusz Woźniak - łącznie 48 osób.

Uczestniczy spotkania zostali zaproszeni na najbliższe wydarzenia w KPW: 27.03. (środa) godz.16.00-ta w sali „Magistrat” 49 spotkanie „Wieliczka-Wieliczanie” Bis! pt. „Powiat Wielicki wczoraj i dziś - Jubileusz 25. lecia Powiatu Wielickiego (1999-2014)”, 24.04. (środa) j. w. na 50 spotkanie „Wieliczka-Wieliczanie” Bis! pt. „Działalność Gminnej Rady Seniorów w Wieliczce w latach 1999-2024”, 12.04. (piątek) godz.10.30 akademia w Szkole Podstawowej nr 1 w Wieliczce z okazji Dnia Pamięci Ofiar Katynia w 1940 r., a godz.12.00-tej na Cmentarzu Komunalnym przed tablicą na Domu Przedpogrzebowym, a następnie w kwaterze 34 „Dębów Pamięci”; a 13.04. (sobota) o godz.16.00-tej w sali „Magistrat” Spotkanie Wielkanocne KPW. Przebieg zebrania fotografowała Justyna Twardosz.   Dziękuję wszystkim, którzy przygotowali salę do obrad Walnego Zebrania KPW a Aleksandrze Pasek za robienie zakupów i dostarczenie ich do sali „Magistrat” . Zebranie zakończyło się o 17.30.

Opracowała Jadwiga Duda

GALERIA